Bewustwording

IK WENS JULLIE BEWUSTWORDING & ANTICIPEREN

Iedere dag loop ik dit rondje langs het water. Opstaan, laarzen aan. Soms met een beetje tegenzin maar uiteindelijk altijd weer verrast door de eerste aanblik die nooit hetzelfde is.

weerfoto_01_voor_dinsdag_8_jan

Vandaag gaan afsluiten, opnieuw beginnen en doorgaan naadloos in elkaar over. Maar de manier waarop je afrondt, begint of doorgaat heeft alles te maken met je blik op de wereld en de blik naar jezelf. Het hoeft meestal niet opeens helemaal anders maar misschien wel een beetje. Iets is niet helemaal niet goed, maar verdient een aanpassing. Net als wijzelf. Een verandering kan, denk ik, alleen maar plaats vinden als je je bewust bent van jouw eigen situatie en de situatie om je heen.

De tweede stap is anticiperen. Een verandering vindt niet van de ene op de andere seconde plaats. Het is een voortdurend proces. Je bewust zijn van de noodzaak van verandering of aanpassing en er niks aan doen betekent meer dan stilstaan. Het is een stap achteruit. Durven te kijken, iedere keer opnieuw houdt je blik scherp op wat er is en wat je er mee kunt doen.

Doorleef ik dit zelf iedere dag? Nee, ik ben ook maar een mens. Maar ik probeer het wel. En het gaat zeker niet zonder slag of stoot maar het zijn uiteindelijk wel mijn beste momenten. Kijk en knipper af en toe met je ogen om nog eens opnieuw te kijken…….Wat zie je en wat ga je er mee doen? Ik wens jullie allemaal, privé en zakelijk, gedurende het hele jaar 2014 deze momenten van stilstaan bij wat er gebeurt. Om er vervolgens op positieve wijze op in te spelen. Er is steeds opnieuw een wereld te ontdekken in jezelf en om je heen.

Voor oudere blogberichten klik hier