Zorg dat je zichtbaar bent

ZICHTBAAR: Als je gevonden wilt worden, dan moet je zichtbaar zijn. Hoe moet een klant anders weten dat je bestaat? Natuurlijk klinkt dit erg logisch, maar vaak merk je dat ondernemers niet weten hoe ze zichtbaar moeten zijn en hoe ze dit op de juiste manier moeten aanpakken. Social media is laagdrempelig, eenvoudig toe te passen en je kunt er heel veel mee bereiken. Maar denk van te voren goed na over wat je wilt vertellen, aan wie je dat wilt vertellen en wat jouw tone of voice is. Realiseer je ook dat ieder platform weer een andere doelgroep heeft en vaak ook een andere taal spreekt of alleen maar geïnteresseerd is in beelden. Maar zet alles in waarvan je denkt dat het bijdraagt aan personal branding en naamsbekendheid om daarmee jouw bedrijf/product naar een hoger level te brengen en meer klanten en dus meer omzet te generen. Denk goed na over de inhoud van je LinkedIn profiel, jouw Facebook bedrijfspagina, Instagram, YouTube en natuurlijk je eigen website. Laat het zien, deel online, geef mensen de ruimte om te reageren en wees zichtbaar!

DURVEN DELEN: Door blogs te schrijven en te publiceren, online artikelen te delen en met je netwerk over jouw vakgebied te praten kun je laten zien hoe jij denkt over het onderwerp.Als we niet vertellen en laten zien wie we zijn, wat we doen en waar we in excelleren, weet niemand dat je bestaat. Reageer ook op berichtjes van anderen. Het laat zien dat je ook in die ander geïnteresseerd bent. Ook dat is netwerken. Deel je kennis met de doelgroep. Geef advies en tips en kom daarmee in gesprek met jouw doelgroep.

PERSOONLIJKHEID: Ga vooral jezelf niet voordoen als iemand die je niet bent, er zal altijd een moment komen dat je ‘door de mand valt’. Je bent nu eenmaal geen acteur maar ondernemer! Durf te vertellen waar je goed in bent of wat jouw product uniek maakt en wat het toevoegt voor die ander. Hang niet de verkoper uit maar wees geïnteresseerd in die ander. Dan leer je jouw potentiële  klant kennen en kun je veel gerichter inspelen op zijn behoeftes. Vertel wat je onderscheidende eigenschappen zijn. Vertel waar dat uit blijkt. Waarom voel jij je daar goed bij en wat zou het voor die ander kunnen betekenen.

Zo overtuig je veel meer mensen van de kwaliteiten van je bedrijf. Het is essentieel om jezelf te onderscheiden op de markt en daarmee naamsbekendheid te krijgen. Het resultaat daarvan is dat je echt! in gesprek komt met je prospect en op basis van vertrouwen kiest voor elkaar!! Dat is een wezenlijk verschil.

VOORBEELD:  Business3.0tv   was om te laten zien dat er behoefte was om op een nieuwe manier on-line tv programma’s te maken.
En daadwerkelijk des ondernemers te denken  door een heel laagdrempelig tv platform  en de community te bouwen waar iedereen zijn/haar verhaal kon vertellen. Dit deden we omdat we merkten dat ondernemers in moeilijkere economische tijden snel bezuinigen op communicatie en marketing . Mijn advies is om heel goed en doordacht je communicatieplan in kaart te brengen, strak te budgetteren en keuzes maken. Maar zorg ervoor dat je in beeld bent en blijft en laat zien waar je goed in bent. Dat is van essentieel belang. en doe dat met elkaar. Dat maakt jezelf tenminste 1x zo sterk. (Limburgs eerste online tv 2014-2016)