Levensverhalen

In verschillende Limburgse magazines schreef ik heel wat columns over de meest uiteenlopende onderwerpen en gebeurtenissen. Daags na het verschijnen belden mensen en stroomden er sms’jes en mailtjes binnen met spontane reacties. Niks menselijker en herkenbaarder dan de kleine grote emoties van ons bestaan.

In 2008 verscheen mijn boek ‘Testimonium van een hart’ Ik wilde mijn belevenissen en emoties over liefde, het afscheid van mijn ouders, het moederschap, scheiden en doorgroeien vastleggen. De reacties van zowel vrouwen als mannen waren van heel persoonlijke aard en vaak klonk een toon van herkenning door. Mijn verhaal was hun verhaal. Een vrouw vroeg mij of ik het levensverhaal van haar moeder wilde optekenen in een boek. Het werd een heel bijzonder verhaal over een emigratie, de emotionele ontwikkeling, en de familiegeschiedenis. Anekdotes die bijna verloren gegaan waren. Een verhaal over trots en verbondenheid. Het levensverhaal van een familie.

De hoofdrolspeler geniet van het feit dat hij zijn levensverhaal heeft laten vastleggen voor het nageslacht. Kinderen vinden het fijn om de verhalen over hun afkomst te lezen en op deze manier door te kunnen geven. Factor tijd zal het boek steeds waardevoller maken. Ook als een dierbare er niet meer is zal de herinnering tastbaar zijn en keer op keer beleefd worden.

Biografieën in boekvorm en/of DVD

Het levensverhaal of portret wordt een boek of dvd die in woorden en/of beelden de persoonlijke geschiedenis vereeuwigd. Het biedt aan mensen en families de mogelijkheid om gebeurtenissen, anekdotes en belevenissen van een leven te beschrijven en/of te visualiseren tot een tastbare waardevolle herinnering.

Zakelijke hoogtepunten

Ook voor bedrijven, wanneer er een mijlpaal wordt bereikt als een jubileum, een opening of het opgaan in een nieuwe organisatie, is het verhaal of de geschiedenis in woord en beeld een tastbaar (relatie)geschenk, lees- en kijkboek dat tot de verbeelding blijft spreken.

Fernand Jadoul from Karenanna on Vimeo.

%d bloggers liken dit: